PRO(a)ACT - Tre år senare

PRO(a)ACT kliver in i sitt fjärde år som eget bolag och mycket har hänt de gångna åren. Bortsett från PRO(a)ACT's utveckling har vi även stått inför en pandemi, krig och andra världsoroligheter. Hur har det påverkat bolaget och hur ser framtidsplanerna ut? Det får ni svar på genom en favorit i repris: i en intervju med PRO(A)ACT's produktägare, Kim Grandell!

Q: Hur påverkas PRO(a)ACT av världsläget?

A: Vi har ett väldigt osäkert världsläge med pandemi, krig och inflation, även en lågkonjunktur närmar oss runt hörnet och nu är det viktigare än någonsin att hålla koll på sina kostnader. Där ännu mer fokus blir på kostnadsbesparingar och effektiviseringar.  En förutsättning att kunna jobba med sin kostnadsbas är att förstå sitt inköpsmönster och där hoppas jag många vänder sig till oss för hjälp med sin inköpsanalys.

 

Q: Hur skulle du sammanfatta året, hur har bolaget utvecklats mer specifikt?

A: Vi har haft en fortsatt ökning av kunder. Ett fokusområde har varit offentliga sektorn där vi fått förtroendet från många upphandlingsorganisationer.

Vi har under året investerat väldigt mycket att utveckla nästa generations plattform. Där vi satt ihop ett sammansvetsat utvecklingsteam och gjort stora framsteg inom DevOps för att snabbare kunna släppa nya funktioner och uppdateringar. En milstolpe var när vi gick live med nya kostymen. Den nya kostymen möjliggör en mer skalbar och framtidssäker plattform. Vi har lagt ned mycket resurser i både det som kunder ser och inte ser. Ett exempel är systemstöd för hållbart inköp, där vi tagit fram metodik för miljöspend.

Under sista kvartalet skiftade vi fokus på mer marknadsföring. Med hjälp av ny CMO har vi flyttat fram våra positioner inom digital marknadsföring.

Q: Vart kommer fokus att ligga framöver?

A: Vår mission är att hjälpa inköpare och upphandlare att lättare ta beslut genom att omvandla data till insikter. Vi har identifierat att många även behöver hjälp att omvandla dessa insikter till konkreta aktiviteter. Vi kommer där bygga upp leveranskapacitet inom inköpskonsulting kopplat till våra produkter och på så sett erbjuda en helhetslösning inom inköpsanalys.

Vill även passa på att nämna vårt nätverk innehållande kompetenser som kompletterar oss. Det kan handla om upphandlingskonsulter till att erbjuda skräddarsydda BI-lösningar. Så nyckelordet är att kunna bli en komplett partner inom inköpsanalys.

Vi funderar alltid på nya funktioner och tjänster där vi kan stötta inköparens vardag. Vilka förslag som lämnar idéstadiet beror på våra kunders behov. Jag tror vår lyhördhet till marknaden är en av våra främsta styrkor.

Utvalda inlägg: